Snabb kimchi

Kimchi

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    salladskål
  • ½dl
    salt
  • 200g
    morot
  • 200g
    purjolök
  • 200g
    rättika
  • 1msk
    koreanskt chilipulver
  • 2st
    klyftor riven vitlök
  • 30g
    riven ingefära
  • 2msk
    ättika 12%
  • 2tsk
    socker

Så lagar du

1. Ansa och rengör salladskålen, skiva tunt. Lägg i ett durkslag samt vänd i saltat. Låt stå i rumstemperatur ca 2 timmar tills att saltet har dragit ur spänsten på salladen, skölj sedan i kallt vatten så att saltet avlägsnas och låt det rinna av.

2. Ansa och rengör moroten, rättikan samt purjolöken, skiva alla grönsaker så tunt som möjligt. Blanda med den saltade kålen.

3. Blanda chilin, vitlöken, ingefäran, sockret samt 2 msk ättika till en chilipasta.

4. Blanda chilipastan med grönsakerna i en stor skål, massera in smakerna.

Dela det här receptet med dina vänner!