Snabb kimchi
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4 portioner
- 1 kgsalladskål
- ½ dlsalt
- 200 gmorot
- 200 gpurjolök
- 200 grättika
- 1 mskkoreanskt chilipulver
- 2 stklyftor riven vitlök
- 30 griven ingefära
- 2 mskättika 12%
- 2 tsksocker
Så lagar du
1. Ansa och rengör salladskålen, skiva tunt. Lägg i ett durkslag samt vänd i saltat. Låt stå i rumstemperatur ca 2 timmar tills att saltet har dragit ur spänsten på salladen, skölj sedan i kallt vatten så att saltet avlägsnas och låt det rinna av.
2. Ansa och rengör moroten, rättikan samt purjolöken, skiva alla grönsaker så tunt som möjligt. Blanda med den saltade kålen.
3. Blanda chilin, vitlöken, ingefäran, sockret samt 2 msk ättika till en chilipasta.
4. Blanda chilipastan med grönsakerna i en stor skål, massera in smakerna.