Snabb pasta med räkor & fänkål
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 250glinguine eller annan bandspagetti (helst färsk)
- 2burk(ar)färdigskalade räkor eller kräftstjärtar
- 1stfänkål
- 1stpurjolök
- salt och peppar
- 1dlvitt vin
- 2dlvatten
- 2stavacado
- 2mskfinhackad timjan eller 1 tsk torkad riven parmesan att servera till
- 1strejäl näve ruccolablad (eller en knippe dill om du föredrar det)
Så lagar du
1. Strimla fänkålen fint. Strimla purjolöken på snedden och lämna det mörkgröna. Fräs fänkålen i olivolja tills den blir mjuk. Lägg i purjolöken när fänkålen fräst ett par minuter. Salta och peppra.
2. Sätt på vatten till pastan.
3. Häll över vin och vatten och låt puttra tills pastavattnet kokat upp.
4. Tärna avocadorna.
5. Hacka timjan mycket fint (om du använder färsk).
6. Hacka ruccolabladen grovt.
7. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
8. Lägg räkorna i fänkål- och purjofräset. Låt dem bli varma, lägg i avocado, timjan och ruccola och rör om. Blanda ner pastan och servera genast med riven parmesan.
Kostnad: ca 22.50 kr per portion.