Snabb pasta med räkor & fänkål

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 250g
    linguine eller annan bandspagetti (helst färsk)
  • 2burk(ar)
    färdigskalade räkor eller kräftstjärtar
  • 1st
    fänkål
  • 1st
    purjolök
  • salt och peppar
  • 1dl
    vitt vin
  • 2dl
    vatten
  • 2st
    avacado
  • 2msk
    finhackad timjan eller 1 tsk torkad riven parmesan att servera till
  • 1st
    rejäl näve ruccolablad (eller en knippe dill om du föredrar det)

Så lagar du

1. Strimla fänkålen fint. Strimla purjolöken på snedden och lämna det mörkgröna. Fräs fänkålen i olivolja tills den blir mjuk. Lägg i purjolöken när fänkålen fräst ett par minuter. Salta och peppra.

2. Sätt på vatten till pastan.

3. Häll över vin och vatten och låt puttra tills pastavattnet kokat upp.

4. Tärna avocadorna.

5. Hacka timjan mycket fint (om du använder färsk).

6. Hacka ruccolabladen grovt.

7. Koka pastan enligt anvisning på paketet.

8. Lägg räkorna i fänkål- och purjofräset. Låt dem bli varma, lägg i avocado, timjan och ruccola och rör om. Blanda ner pastan och servera genast med riven parmesan.

Kostnad: ca 22.50 kr per portion.

Dela det här receptet med dina vänner!