Snabb ris à la Malta med fruktsallad
Tillagningstid:
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
''Jag valde receptet 'snabb ris à la Malta med fruktsallad' för det är i stort sett den enda julmat som jag tycker om. Receptet föreslår en korv/tub med färdiglagad gröt och med tanke på Olrogs gamla visa 'Kom och köp konserverad gröt' var jag ambitiös nog att koka gröten själv. Resten av receptet var lätt att laga och det blev en god ris à la Malta.'' -Bengt Westerblad, tittare på Go'kväll.
Ingredienser
6–8 portioner
- 1 sttub risgrynsgröt, 500 g
- 1 dlmellan- eller vispgrädde
- 1 mskstörsocker
- 1 tskvaniljsocker
apelsin- och hallonsallad
- 1 stapelsin
- 200 gdjupfrysta hallon
- 2 mskströsocker
Så lagar du
1. Vispa grädden och blanda den med gröt, socker och vaniljsocker. Fördela den i glas.
2. Skär bort skalet från apelsinen, skiva och skär i mindre bitar. Blanda ner hallonen och smaka av med socker. Lägg dem på toppen av riset vid serveringen.