Snabb ris à la Malta med fruktsallad

Tid:

En glaskopp med ris à la malta med fruktsallad. Två suddiga liknande koppar i bakgrunden. Bild av Bengt Westerblad i Laga om mig.

Tid:

''Jag valde receptet 'snabb ris à la Malta med fruktsallad' för det är i stort sett den enda julmat som jag tycker om. Receptet föreslår en korv/tub med färdiglagad gröt och med tanke på Olrogs gamla visa 'Kom och köp konserverad gröt' var jag ambitiös nog att koka gröten själv. Resten av receptet var lätt att laga och det blev en god ris à la Malta.'' -Bengt Westerblad, tittare på Go'kväll.

Ingredienser

6–8 portioner

  • 1 st
    tub risgrynsgröt, 500 g
  • 1 dl
    mellan- eller vispgrädde
  • 1 msk
    störsocker
  • 1 tsk
    vaniljsocker

apelsin- och hallonsallad

  • 1 st
    apelsin
  • 200 g
    djupfrysta hallon
  • 2 msk
    strösocker

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg