Snabb ris à la Malta med fruktsallad

En glaskopp med ris à la malta med fruktsallad. Två suddiga liknande koppar i bakgrunden. Bild av Bengt Westerblad i Laga om mig.

Publicerat:

Tillagningstid:

''Jag valde receptet 'snabb ris à la Malta med fruktsallad' för det är i stort sett den enda julmat som jag tycker om. Receptet föreslår en korv/tub med färdiglagad gröt och med tanke på Olrogs gamla visa 'Kom och köp konserverad gröt' var jag ambitiös nog att koka gröten själv. Resten av receptet var lätt att laga och det blev en god ris à la Malta.'' -Bengt Westerblad, tittare på Go'kväll.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 1st
    tub risgrynsgröt, 500 g
  • 1dl
    mellan- eller vispgrädde
  • 1msk
    störsocker
  • 1tsk
    vaniljsocker

apelsin- och hallonsallad

  • 1st
    apelsin
  • 200g
    djupfrysta hallon
  • 2msk
    strösocker

Så lagar du

1. Vispa grädden och blanda den med gröt, socker och vaniljsocker. Fördela den i glas.

2. Skär bort skalet från apelsinen, skiva och skär i mindre bitar. Blanda ner hallonen och smaka av med socker. Lägg dem på toppen av riset vid serveringen.

Dela det här receptet med dina vänner!