Snabba linguine med räkor, musslor, vitlök och chili

Snabba linguine med räkor, musslor, vitlök och chili.

Publicerat:

Tillagningstid:

Snabb och snygg pastarätt med smak från havet.

Ingredienser

4portioner

  • 350g
    linguine eller spagetti, torkad
  • 3msk
    olivolja
  • 2st
    stora schalottenlökar
  • 3st
    vitlöksklyftor
  • 3st
    röda chilifrukter
  • 400g
    jätteräkor (asc-märkta), skalade
  • 400g
    musslor
  • 150-200ml
    vitt vin
  • 3msk
    hackad färsk persilja
  • 70g
    ruccola
  • 4st
    skivor citron
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Tvätta musslorna och låt dem gärna stå i kallt vatten i en timme. Släng de musslor som inte stänger sig när du knackar på skalet.

2. Koka pastan enligt paketets instruktioner.

3. Hacka charlottenlök, vitlök och chili (ta bort kärnorna om du vill ha mildare smak). Fräs först charlottenlöken mjuk i ca 8-10 minuter på medelhög värme. Tillsätt sedan vitlök och chili och fräs i några minuter.

4. Tillsätt de skalade räkorna och fräs under omrörning i någon minut. Tillsätt musslorna och vitt vin. Koka under lock i 4-5 minuter. Släng de musslor som inte har öppnat sig.

5. När pastan är klar, häll av vattnet och blanda pastan med skaldjursblandningen. Tillsätt hackad persilja och smaka av med salt och peppar.

6. Lägg upp på tallrikar, ringla lite extra olivolja på och toppa med ruccola, svartpeppar och citronskivor.

Dela det här receptet med dina vänner!