Snabbgravad lax

Snabbgravad lax.

Publicerat:

Tillagningstid:

Snabbt och lätt gravar du laxloin som är helt färsk. Använder du vanlig laxfilé bör den först frysas. Till laxen är det gott med till exempel ingefärsgurka och snabbgjord senapssås.

Ingredienser

6portioner

  • 350-400g
    laxloin
  • tsk
    salt
  • tsk
    strösocker
  • nymald vitpeppar
  • 1knippa(or)
    dill

Så lagar du

1. Blanda salt och socker. Fördela lite av blandningen på ett uppläggningsfat.

2. Skiva laxen och lägg bitarna på fatet. Strö över resten av saltblandningen. Vrid över vitpeppar.

3. Hacka dillen och strö över den. Täck och låt stå i kyl minst 1 timme.

4. Servera laxen med ingefärsgurka och senapssås.

Dela det här receptet med dina vänner!