Picklade grönsaker med chili och ingefära

Glasburkar med inlagda grönsaker i. Burkarna är dekorerade med namnlappar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Sötsyrliga grönsaker som passar bra som alternativ till sill och som tillbehör till varmrätter och ostar. Tips på olika kryddningar är fänkålsfrön, dillfrön eller svartpeppar. Välj det du gillar helt enkelt. 

Ingredienser

10 - 15portioner

  • 500g
    morötter, strimlade
  • 500g
    blomkål, i små buketter
  • 1
    liten squash, i bitar
  • 2
    polkabetor, skivade

Lag

  • 4cm
    färsk ingefära, skivad
  • 1
    röd chili, skivad (kärna ur för mildare smak)
  • msk
    matättika (12%)
  • 5dl
    vatten
  • ½dl
    rapsolja
  • 1tsk
    gurkmeja
  • 1tsk
    senapsfrö
  • 2tsk
    salt
  • 1dl
    strösocker

Så lagar du

1. Koka upp samtliga ingredienser till lagen.

2. Lägg i grönsakerna och låt koka någon minut. 

3. Häll upp i väl rengjorda burkar. Förvara i kyl.

Ännu mer julinspiration ser du i Susannes gröna jul på SVT Play.

Dela det här receptet med dina vänner!