Picklade grönsaker med chili och ingefära

Tid:

Glasburkar med inlagda grönsaker i. Burkarna är dekorerade med namnlappar.

Tid:

Sötsyrliga grönsaker som passar bra som alternativ till sill och som tillbehör till varmrätter och ostar. Tips på olika kryddningar är fänkålsfrön, dillfrön eller svartpeppar. Välj det du gillar helt enkelt. 

Ingredienser

10–15 portioner

  • 500 g
    morötter, strimlade
  • 500 g
    blomkål, i små buketter
  • 1
    liten squash, i bitar
  • 2
    polkabetor, skivade

Lag

  • 4 cm
    färsk ingefära, skivad
  • 1
    röd chili, skivad (kärna ur för mildare smak)
  • msk
    matättika (12%)
  • 5 dl
    vatten
  • ½ dl
    rapsolja
  • 1 tsk
    gurkmeja
  • 1 tsk
    senapsfrö
  • 2 tsk
    salt
  • 1 dl
    strösocker

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg