Snacks på jordärtskocka, trattkantareller och löjrom

Snacks på jordärtskocka, trattkantareller och löjrom

Publicerat:

Tillagningstid:

Tre råvaror i samma säsong som samspelar fantastisk fint med konsistens och smak. Den krispiga jordärtskockan blir en lite rolig krustad som går att fylla med vad som helst. Ett lyxigt snacks som förgyller vilken tillställning som helst.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 10st
    jordärtskockor
  • 50g
    smör
  • 250g
    trattkantareller
  • 1st
    schalottenlök, finhackad
  • 100g
    Kalixlöjrom
  • 1ask(ar)
    smörgåskrasse
  • 1st
    äpple, finhackat
  • 1tsk
    neutral olja
  • salt och peppar
  • 5dl
    olja, till fritering

Så lagar du

1. Skrubba jordärtskockorna och baka hela i ugn på 175 grader med olja och salt i ca 2030 minuter.

2. Rensa igenom svampen och dela den grovt. Stek svampen i en stekpanna med någon droppe rapsolja, så vätskan kokar ur. Lägg därefter ner löken, vitlöken och smöret och stek på medelvärme tills den blivit krispig. Smaka upp med salt och peppar.

3. Ta jordärtskockorna ur ugnen och låt svalna. Dela på längden i två halvor och gröp ur. Detta är lite pilligt, men också viktigt att skalet förblir helt då det senare ska återfyllas.

4. Spara innandömet och mixa det slätt tillsammans med resterande del av smöret. Smaka av med salt och peppar.

5. Fritera skalen krispiga i olja på 165175 grader tills gyllene. Lyft upp dem och låt rinna av lite på ett hushållspapper.

6. Återfyll skalen med jordärtskockscremen, den stekta svampen och löjrom. Toppa med lite finhackat äpple och smörgåskrasse.

Dela det här receptet med dina vänner!