Snittar med inlagd svamp, friterad lök och kryddad korv

Snittar med inlagd svamp, friterad lök och kryddad korv

Publicerat:

En riktigt god korv förlänger livet, det är jag övertygad om. I kombination med friterad lök och inlagd svamp är det rena rama evigalivreceptet!

Ingredienser

4portioner

  • 2
    riktigt goda korvar
  • grovkornig och stark senap
  • 2
    gula lökar, tunt tunt skivade
  • neutral olja till fritering
  • bröd som du själv gillar

Syrade kantareller

  • 1dl
    strösocker
  • 1dl
    vatten
  • 1dl
    äppelcidervinäger
  • 8
    kryddpepparkorn
  • 3
    lagerblad
  • 100g
    söta små kantareller, ansade och klara

Så lagar du

Friterad lök

1. Börja med att lägga den extremt tunt skivade lökarna i iskallt vatten, där kan de få vila i 30 minuter.

2. Häll av löken i en sil sedan – ordentligt! För att vara på den säkra sidan torkar du även av löken med hushållspapper. Nu ska du fritera.

3. Hetta upp oljan rejält, till ca 170 grader. Släng ner ett par lökskivor och se vad som händer. Det ska fräsa lite och de ska bli gyllenbruna ganska snabbt. Ja – nu är det bara att köra.

4. Ner med löken i omgångar, tar upp med hålslev när de är vackert bruna och låt rinna av på hushållspapper.

5. Salta dem lite innan du dekorerar med dem.

Syrade kantareller

1. Koka ihop allt utom kantarellerna.

2. När det är gjort häller du koket över kantarellerna som ligger i en snygg glasburk förstås.

3. Låt ligga där i ett par timmar minst – sedan är de redo för allt!

Dela det här receptet med dina vänner!