Snittar med julskinka

Snittar med julskinka.

Publicerat:

Tillagningstid:

Gunillas glöggmys: En försmak av julen, i en munsbit!

Ingredienser

16portioner

Snittar

  • 4skiva(or)
    julskinka
  • 1msk
    dijonsenap
  • ½dl
    crème fraiche
  • 4skiva(or)
    mörkt bröd, gärna julvört
  • salladsblad

Picklad lök

  • 2st
    rödlökar
  • 1dl
    ättiksprit
  • 2dl
    strösocker
  • 3dl
    vatten
  • 3st
    pepparkorn
  • 1st
    lagerblad

Så lagar du

1. Börja med löken. Skala och skiva den tunt. Blanda ättika, socker och vatten och rör tills sockret löst sig. Tillsätt pepparkornen och lagerblad.

2. Lägg i lökskivorna och låt stå cirka en timme i kylen.

3. Blanda senap och crème fraiche och smaka av med salt.

4. Strimla skinkan, kantskär brödet och skär i fyrkanter.

5. Bred senapskrämen på brödet, lägg på sallad och skinka och toppa med den picklade löken.

Dryckestips

Glögg:
Tegnér Biskopens Torra 12,5%
Nr 90322, 69 kronor

Dela det här receptet med dina vänner!