Snöägg (oeufs à la neige)

Tid:

Snöägg (oeufs à la neige)

Publicerat:

Tid:

Snöägg, Floating Island, oeufs à la neige. Ett kärt barn har många namn. Denna klassiska dessert har allt, en mjuk och fluffig varm maräng serveras med kall och ljuvligt len vaniljsås samt en härlig karamell. Har ni färska hallon så tycker jag att ni skall servera dem till!

Ingredienser

6 portioner

Snöägg

  • 100 g
    äggvitor (5 stycken)
  • 1 tsk
    citronsaft
  • 100 g
    vatten
  • 250 g
    socker

Créme anglaise (vaniljsås)

  • ½
    vaniljstång
  • 500 g
    grädde
  • 200 g
    äggulor (5 stycken)
  • 100 g
    socker

Karamell

  • 300 g
    socker
  • 100 g
    vatten

Så lagar du