Snöglobsdessert
Publicerat:
2017-12-12Tillagningstid:
Vacker dessert som ska föra tankarna till den klassiska snögloben. Med hjortron i botten, en mousse på västerbottensost och mascarpone och ett litet pepparkakshus på toppen.
Ingredienser
6 - 8portioner
Mascarponemousse
- 4gelatinblad
- 3ägg
- 1dlsocker
- 250gmascarponeost
- ½-1dlvästerbottensost, finriven
- 1mskhett vatten
Hjortron
- hjortron
- lite socker
- lite citronsaft
Till servering
- små pepparkakshus
- florsocker
Så lagar du
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Separera äggulor från vitor.
2. Vispa äggulorna med socker och rör ned mascarponeosten och den rivna västerbottensosten. Dosera efter eget tycke och smak.
3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Krama ur gelatinbladen och lägg i en skål. Häll på det kokheta vattnet och rör tills gelatinen smält helt. Vispa ned gelatinet i mascarponeröran och vänd sedan ned äggviteskummet.
4. Hjortron: Blanda hjortron med lite socker och lite citronsaft.
5. Montering: Lägg hjortronen i botten av ett kupolformat glas. Fyll glaset till hälften med mousse. Toppa med ett minipepparkakshus eller annan dekoration. Snöa över glaset med florsocker i en tesil.