Socker- och glutenfri chokladtårta

Tid:

vacker dekorerad tårta

Tid:

En tårta med mycket smak som serveras tillsammans med med syrliga hallon och chokladgrädde. Den är både socker- och glutenfri vilket är perfekt om du vill baka ett nyttigare alternativ som smakar fantastiskt gott!

Ingredienser

8 portioner

Tårtbotten

  • 4 st
    ägg
  • 2 g
    (en knivsudd av) stevia (steviolglykosider)
  • 25 g
    majsstärkelse
  • 30 g
    kakaopulver
  • 7 g
    bakpulver
  • 55 g
    mandelmjöl
  • 30 g
    matolja
  • 5 g
    vaniljextrakt

Tårtfyllning

  • 300 g
    frysta hallon
  • 350 g
    färskost
  • 1 liter
    vispgrädde
  • 2 g
    kakaopulver
  • 2 g
    stevia (steviolglykosider)
  • 5 g
    vaniljextrakt
  • gärna färska hallon att toppa med

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg