Sockerfri granola
Tillagningstid:
Publicerat:
2021-01-08Tillagningstid:
Hemligheten är äpplet som binder ihop det hela och ger naturlig sötma.
Ingredienser
- 1grönt äpple
- 1 dlhavregryn
- 1 dlsolrosfrön
- 1 dlpumpakärnor
- 1 dlhasselnötter eller andra nötter (valfritt)
- 1 tskvaniljsocker
- 1 mskkakaonibs (kakaobitar, valfritt)
- 1 nypa(or)flingsalt
- 1 tskkanel
- 1 tskkardemumma
Till servering
- grön bowl (se relaterat recept)
Så lagar du
1. Kärna ur äpplet och mixa det till puré i en matberedare eller med stavmixer.
2. Lägg resten av ingredienserna i en skål och krama in äpplet i någon minut så att allt blir fuktigt av äppelsaften. Strö ut allt på en bakpappersklädd plåt.
3. Grädda i 140 grader i 70–75 minuter (tills det fått färg och är krispigt). Rör om några gånger under gräddningen.
4. Förvara torrt i burk.