Sockerkaka grundrecept

Grundrecept tårtbotten.

Publicerat:

Tillagningstid:

Samma ingredienser – olika resultat beroende på mängd och dekoration.

Ingredienser

  • 2
    ägg
  • 2dl
    strösocker
  • 2½-3dl
    vetemjöl
  • 2tsk
    bakpulver
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 1krm
    salt
  • 50g
    smält smör
  • 1dl
    mjölk
  • rivet skal av en citron

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och bröa en form (1½ liter stor).

2. Vispa ägg och socker poröst och luftigt.

3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt (och ev. citronrasp).

4. Sikta ner blandningen i ägg socker massan och vänd den slät med en gummiskrapa (citronrasp behöver ej siktas).

5. Smält smöret och blanda det med mjölken och rör ner det i smeten (rör inte för mycket för så kan smeten bli seg och tappa volym).

6. Häll smeten i den bröade formen och grädda den på 180 grader i cirka 40 minuter. Kontrollera om kakan är klar med en sticka.

Dela det här receptet med dina vänner!