Sockerkaka grundrecept
Publicerat:
2018-03-08Tillagningstid:
Samma ingredienser – olika resultat beroende på mängd och dekoration.
Ingredienser
- 2ägg
- 2dlströsocker
- 2½-3dlvetemjöl
- 2tskbakpulver
- 2tskvaniljsocker
- 1krmsalt
- 50gsmält smör
- 1dlmjölk
- rivet skal av en citron
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och bröa en form (1½ liter stor).
2. Vispa ägg och socker poröst och luftigt.
3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt (och ev. citronrasp).
4. Sikta ner blandningen i ägg socker massan och vänd den slät med en gummiskrapa (citronrasp behöver ej siktas).
5. Smält smöret och blanda det med mjölken och rör ner det i smeten (rör inte för mycket för så kan smeten bli seg och tappa volym).
6. Häll smeten i den bröade formen och grädda den på 180 grader i cirka 40 minuter. Kontrollera om kakan är klar med en sticka.