Fixarfesten – Sockerkaka – tårtbotten grundrecept

Sockerkaka – tårtbotten grundrecept

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett bra grundrecept för tårtor. Går också bra att äta som den är, som sockerkaka. Dela kakan i 3 så får du tre tårtbottnar.

Ingredienser

8portioner

  • 50g
    smör
  • 1dl
    mjölk
  • 2
    ägg
  • 2dl
    socker
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • 3dl
    vetemjöl
  • tsk
    bakpulver
  • smör och ströbröd till formen

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smörj och bröa formen.

3. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.

4. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker.

5. Smält smöret och häll i mjölken så att allt blir ljummet.

6. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.

7. Grädda i 25-30 minuter. Kolla med sticka att det inte är kladdigt i mitten!

Allergi?

Laktos/mjölkfri - Ersätt mjölk och smör med laktosfria alternativ eller växtbaserade produkter

Glutenfri - ersätt mjölet med glutenfri mix eller annat glutenfritt mjöl. Det finns också glutenfritt ströbröd i de flesta butiker. Fråga personalen om du inte hittar!

Sockerfri - Ersätt vaniljsocker med vaniljpulver och sockret med sötningsmedel. Kolla doseringen! Sötningsmedel är ofta sötare än socker så det behövs inte lika mycket.

Dela det här receptet med dina vänner!