Sojamarinerad lax med lite grönt

Sojamarinerad lax med lite grönt

Publicerat:

Tillagningstid:

En laxrätt med japansk accent som jag lånat av Ulf Wagner. God som här på en buffé eller som förrätt i en middag. Laxen ska marinera några timmar, börja i tid.

Ingredienser

4 - 8portioner

Fisken

  • 400g
    laxfilé, skinn- och benfri av mittbit
  • lite rapsolja
  • 1st
    stor gurka
  • tsk
    majsstärkelse

Marinad

  • dl
    japansk soja
  • 3msk
    honung
  • 1-2msk
    finhackad färsk ingefära
  • 1-2msk
    finhackad röd chili
  • 1-2msk
    finhackade vitlöksklyftor

Till servering

  • sesamfrön, gärna både vita och svarta
  • ev. ärtskott

Så lagar du

1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Dela laxfilén på mitten där ryggbenet suttit. Hetta upp en stekpanna med oljan, halstra fisken mycket hastigt runt om, den ska bara få lite yta. Lägg laxen i marinaden några timmar (använd en trång form eller dubbla plastpåsar).

2. Skala och kärna ur gurkan. Skär ut långa strimlor med potatisskalare. Hit kan du förbereda.

3. Ta laxen ur marinaden och skiva lite på snedden. Vispa ner majsstärkelse i marinaden, koka upp. Lätt upp lax och gurka på ett fat, skeda lite marinad över och strö på sesamfrön. Garnera ev med ärtskott och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!