Solrosfröbollar med pasta och rostad tomatsås

Tid:

Solrosbollar på en tomatsåsbädd, ljus pasta och gröna kryddblad.

Tid:

Att göra veganska bollar på solrosfrön blir ruskigt gott, speciellt om de smaksätts med soltorkade tomater.

Ingredienser

4 portioner

  • ½ st
    gul lök
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 2 msk
    olivolja
  • 5 dl
    solrosfrön
  • 8 st
    soltorkade tomater
  • ½ dl
    vatten
  • 2 msk
    ljus sojasås
  • 1 tsk
    rökt paprika
  • salt och svartpeppar

Rostad tomatsås

  • 1 kg
    tomater, i klyftor
  • 1 st
    gul lök, hackad
  • 4 klyfta(or)
    vitlök, skivade
  • 1 dl
    olivolja
  • 2 kvist(ar)
    färsk oregano (eller 2 tsk torkad)
  • 2 msk
    finhackad basilika (eller 1 tsk torkad)
  • 2 tsk
    äppelcidervinäger
  • 1 tsk
    strösocker
  • salt och svartpeppar

Så lagar du