Falska wienerbröd

Sommarbaka i långpanna- falska wienerbröd.

Publicerat:

Tillagningstid:

En av höjdpunkterna på sommaren är ändlösa fikastuder med nära och kära. Kanske i bersån, på balkongen eller bryggan. En slät kopp kaffe är aldrig fel, men det är roligt att ha några bra recept i rockärmen för att snabbt sno ihop ett fika på grejor man ofta har hemma redan. Kakan får ett härligt, knäckigt täcke och vaniljsmöret bildar små wienerbrödsliknande ”pölar”. Mums!

Ingredienser

4 - 6portioner

Deg

  • 50g
    jäst
  • dl
    kall mjölk, 3 %
  • 200g
    margarin
  • 8dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    strösocker

Fyllning

  • 200g
    margarin
  • dl
    strösocker
  • ½dl
    vanillinsocker

Glasyr

  • dl
    florsocker
  • vatten eller citron

Så lagar du

Glasyr

1. Börja med 1 msk vatten och rör ut till lagom konsistens. Tillsätt mer vatten om det blir för tjockt.

Falska wienerbröd

1. Rör ut jästen i mjölk.

2. Skär margarinet i kuber, nyp ihop/blanda med mjöl och socker.

3. Tillsätt mjölken och arbeta ihop till en deg.

4. Tryck ut degen i en långpanna med bakpapper, kakan ska vara lite mindre än bakpappret.

5. Rör ihop ingredienserna till fyllning, bred ut den över kakan.

6. Jäs 1 timme.

7. Grädda kakan i 225 grader ca 15 minuter eller tills den är genombakad. Låt svalna.

8. Blanda florsocker och vatten, ringla över kakan. Låt stelna och skär i bitar.

Dela det här receptet med dina vänner!