Sommarens godaste picknicksallad

Sommarens godaste picknicksallad

Publicerat:

Fräsch och enklas sallad att ta med på picknicken eller att servera som lunch på en varm sommardag.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    varmrökt fisk, benfri
  • 4st
    ägg, mjukkokta 4-5 minuter
  • 400g
    potatis, kokt och skivad
  • 1påse(ar)
    färsk babyspenat
  • 1st
    röd lök, strimlad
  • 100g
    gröna bönor eller sugar snaps, förvällda
  • 1ask(ar)
    cocktailtomater
  • 1dl
    svarta oliver
  • 1ask(ar)
    ärtskott eller groddar
  • 1st
    ekologisk citron, klyftad
  • 2st
    sardeller (valfritt)
  • 2msk
    balsamvinäger
  • 2msk
    olivolja

Dressing

  • 2dl
    matyoghurt
  • 2msk
    grov senap
  • ½tsk
    salt
  • ½tsk
    vitpeppar

Så lagar du

1. Blanda samtliga ingredienser till dressing, häll i en tättslutande burk. Varva potatis, spenat, lök, bönor och tomater i portionsburkar.

2. Toppa med fisk, ägg och oliver.

3. Finhacka sardellerna och vispa ihop dem med vinäger och olja, häll över salladen.

Garnera med ärtskott och citron.

Dela det här receptet med dina vänner!