Sommarens godaste picknicksallad

Publicerat:

Fräsch och enklas sallad att ta med på picknicken eller att servera som lunch på en varm sommardag.

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g
    varmrökt fisk, benfri
  • 4 st
    ägg, mjukkokta 4-5 minuter
  • 400 g
    potatis, kokt och skivad
  • 1 påse(ar)
    färsk babyspenat
  • 1 st
    röd lök, strimlad
  • 100 g
    gröna bönor eller sugar snaps, förvällda
  • 1 ask(ar)
    cocktailtomater
  • 1 dl
    svarta oliver
  • 1 ask(ar)
    ärtskott eller groddar
  • 1 st
    ekologisk citron, klyftad
  • 2 st
    sardeller (valfritt)
  • 2 msk
    balsamvinäger
  • 2 msk
    olivolja

Dressing

  • 2 dl
    matyoghurt
  • 2 msk
    grov senap
  • ½ tsk
    salt
  • ½ tsk
    vitpeppar

Så lagar du