Sommarsallad med vårgrön basilikacréme

Sommarsallad med vårgrön basilikacréme

Publicerat:

Tillagningstid:

Smakrik sallad toppad med basilikacréme.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    rå korv, valfri sort
  • 4st
    skivor surdegsbröd
  • 200g
    rucola
  • 150g
    krämig fetaost
  • 2dl
    svarta oliver
  • 150g
    marinerade, halvtorkade tomater
  • valfritt: 1 dl rostad mandel

Vårgrön basilikacrème

  • 1dl
    basilikablad, ca 1 kruka
  • 1msk
    pressad citron
  • 2dl
    crème fraiche
  • 200g
    färskost naturell
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • salt, svartpeppar

Så lagar du

1. Gör basilikacrémen. Grilla korven så den är genomstekt dvs. köttsaften är genomskinlig.

2. Rosta brödet på grillen. Lägg rucola på ett fat. Smula på fetaost och fördela oliver och tomater med sin marinad ovanpå.

3. Skär korven i bitar på diagonalen och lägg den på salladen. Toppa med mandel. Servera med bröd och basilikacrème.

Basilikacréme

1. Strimla basilikablad, lägg i mixerbägare med citron, créme fraiche, färskost och vitlök. Mixa hastigt ihop till en fluffig kräm med stavmixer.

2. Smaka av med salt och peppar. Basilikacrémen receptet räcker till fler än 4, spara resten och testa det som pålägg, till ostbrickan eller grillat.

Dela det här receptet med dina vänner!