Sommarsallad med vårgrön basilikacréme
Publicerat:
2014-05-07Tillagningstid:
Smakrik sallad toppad med basilikacréme.
Ingredienser
4portioner
- 500grå korv, valfri sort
- 4stskivor surdegsbröd
- 200grucola
- 150gkrämig fetaost
- 2dlsvarta oliver
- 150gmarinerade, halvtorkade tomater
- valfritt: 1 dl rostad mandel
Vårgrön basilikacrème
- 1dlbasilikablad, ca 1 kruka
- 1mskpressad citron
- 2dlcrème fraiche
- 200gfärskost naturell
- 1klyfta(or)vitlök
- salt, svartpeppar
Så lagar du
1. Gör basilikacrémen. Grilla korven så den är genomstekt dvs. köttsaften är genomskinlig.
2. Rosta brödet på grillen. Lägg rucola på ett fat. Smula på fetaost och fördela oliver och tomater med sin marinad ovanpå.
3. Skär korven i bitar på diagonalen och lägg den på salladen. Toppa med mandel. Servera med bröd och basilikacrème.
Basilikacréme
1. Strimla basilikablad, lägg i mixerbägare med citron, créme fraiche, färskost och vitlök. Mixa hastigt ihop till en fluffig kräm med stavmixer.
2. Smaka av med salt och peppar. Basilikacrémen receptet räcker till fler än 4, spara resten och testa det som pålägg, till ostbrickan eller grillat.