Somrig marsipantårta

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Vår marsipantårta har inspiration från Halland med fläder, rabarber och jordgubbar. Sommarens fräscha smaker bryts av med söt, karamelliserad, vit choklad.

Ingredienser

10 portioner

Tårtbotten

  • 4
    ägg
  • 2 dl
    strösocker
  • 1 dl
    vetemjöl
  • 2 tsk
    vaniljsocker
  • 1 tsk
    bakpulver
  • 1
    ekologisk tvättad lime, rivet skal

Flädermousse

  • 3
    gelatinblad
  • 3 dl
    vispgrädde
  • 2
    ägg
  • 1 dl
    strösocker
  • 1 ½ dl
    koncentrerad flädersaft (gärna av god kvalitet)

Limesmörkräm

  • 200 g
    färskost
  • 4 dl
    florsocker
  • 200 g
    smör
  • 1
    tvättad ekologisk lime, saft och rivet skal

Rabarber- och jordgubbskompott

  • 2
    stjälkar rabarber
  • ½ liter
    jordgubbar
  • ½
    tvättad ekologisk citron, saft och rivet skal
  • 1 dl
    strösocker
  • 1 nypa(or)
    vaniljpulver

Karamelliserad vit choklad

  • 100 g
    vit choklad
  • 1
    rejäl nypa flingsalt

Till montering

  • marsipan
  • 3 dl
    vispad grädde
  • ev färgsättare, t ex karamellfärg
  • florsocker eller majsstärkelse
  • färska bär, t ex jordgubbar
  • ätbara blommor

Så lagar du