Soppa på butternutpumpa med rostade morötter samt pumpakärnor
Ingredienser
4 - 6portioner
- 1kgbutternutpumpa
- 2stvitlöksklyftor
- 6-8 dlgrönsaksbuljong (vatten + tärning)
- 1mskfärsk ingefära
- 1stlime
- 4mskcrème fraiche
- 2stmedelstora morötter
- 2mskpumpakärnor
- 1msksmör
- 2tskrapsolja
- färsk koriander till garnering
Så lagar du
1. Skala och dela vitlöken, ingefäran samt pumpan. Ta även ur kärnhuset ur pumpan, skär ner i mindre bitar.
2. Lägg i 1 msk smör i en kastrull, lägg även i vitlöken, ingefäran samt pumpan och låt fräsa utan att ta färg i ca 5 minuter.
3. Häll på buljong, låt småkoka under lock i ca 30 minuter. Sätt på ugnen 170 grader.
4. Skala och tärna morötterna, lägg på en plåt med rapsolja, sätt in i ugnen i ca 10 minuter. Efter ca 8 minuter lägg även i 1 msk pumpakärnor. Salta.
5. Mixa soppan med crème fraiche och saften från lime, smaka av med salt.
Upplägg
Strö över de rostade morötterna och pumpakärnorna i soppan, garnera med färsk koriander. Servera soppan direkt från kastrull, gärna med ett matigt bröd till.