Soppa på butternutpumpa med rostade morötter samt pumpakärnor

Soppa på butternutpumpa med rostade morötter samt pumpakärnor

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 1kg
    butternutpumpa
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 6-8 dl
    grönsaksbuljong (vatten + tärning)
  • 1msk
    färsk ingefära
  • 1st
    lime
  • 4msk
    crème fraiche
  • 2st
    medelstora morötter
  • 2msk
    pumpakärnor
  • 1msk
    smör
  • 2tsk
    rapsolja
  • färsk koriander till garnering

Så lagar du

1. Skala och dela vitlöken, ingefäran samt pumpan. Ta även ur kärnhuset ur pumpan, skär ner i mindre bitar.

2. Lägg i 1 msk smör i en kastrull, lägg även i vitlöken, ingefäran samt pumpan och låt fräsa utan att ta färg i ca 5 minuter.

3. Häll på buljong, låt småkoka under lock i ca 30 minuter. Sätt på ugnen 170 grader.

4. Skala och tärna morötterna, lägg på en plåt med rapsolja, sätt in i ugnen i ca 10 minuter. Efter ca 8 minuter lägg även i 1 msk pumpakärnor. Salta.

5. Mixa soppan med crème fraiche och saften från lime, smaka av med salt.

Upplägg

Strö över de rostade morötterna och pumpakärnorna i soppan, garnera med färsk koriander. Servera soppan direkt från kastrull, gärna med ett matigt bröd till.

Dela det här receptet med dina vänner!