Soppa på jordärtskockor med mascarponeost och rostade cashewnötter
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 600gjordärtskockor
- 200gmandelpotatis eller vanlig potatis
- 2stmedel stora schalottenlökar
- 4stvitlöks klyftor
- 2msktimjansblad
- 1,5litergrönsaksfond
- 250gmascarponeost
- 100gcashewnötter
- 50gsmör
- Salt och nymalen vitpeppar
Så lagar du
1. Börja med att skala och ansa jordärtskockorna, potatisen, vitlöken samt schalottenlöken.Skär grönsakerna i mindre bitar.
2. Smält smöret i en stor kastrull och fräs grönsakerna tillsammans med timjanen på medelhög värme tills att grönsakerna är svagt gyllebruna.
3. Häll på grönsaksfonden, låt koka upp och sedan sjuda till att grönsakerna är mjuka, det tar ca 30 min.
4. Mixa soppan i en matberedare , sila tillbaka i kastrullen, och ge den ett uppkok tillsätt sedan mascarponeosten och smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
5. Rosta cashewnötterna i en "torrpanna" eller i ugnen på 200 grader, och strö dem över soppan.
6. Servera med fördel ett grovt bröd till med färskost.