Soppa på jordärtskockor med mascarponeost och rostade cashewnötter

Soppa på jordärtskockor med mascarponeost och rostade cashewnötter

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    jordärtskockor
  • 200g
    mandelpotatis eller vanlig potatis
  • 2st
    medel stora schalottenlökar
  • 4st
    vitlöks klyftor
  • 2msk
    timjansblad
  • 1,5liter
    grönsaksfond
  • 250g
    mascarponeost
  • 100g
    cashewnötter
  • 50g
    smör
  • Salt och nymalen vitpeppar

Så lagar du

1. Börja med att skala och ansa jordärtskockorna, potatisen, vitlöken samt schalottenlöken.Skär grönsakerna i mindre bitar.

2. Smält smöret i en stor kastrull och fräs grönsakerna tillsammans med timjanen på medelhög värme tills att grönsakerna är svagt gyllebruna.

3. Häll på grönsaksfonden, låt koka upp och sedan sjuda till att grönsakerna är mjuka, det tar ca 30 min.

4. Mixa soppan i en matberedare , sila tillbaka i kastrullen, och ge den ett uppkok tillsätt sedan mascarponeosten och smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

5. Rosta cashewnötterna i en "torrpanna" eller i ugnen på 200 grader, och strö dem över soppan.

6. Servera med fördel ett grovt bröd till med färskost.

Dela det här receptet med dina vänner!