Soppa på persiljerot och apelsin

Tid:

Soppa på persiljerot och apelsin.

Tid:

En ljuvligt frisk soppa att laga på vintern när apelsinerna är som allra godast. Soppan kompletteras med ett krispigt och lite hett fröfräs och andra goda tillbehör.

Ingredienser

4–6 portioner

Soppan

  • 300 g
    persiljerot
  • 4
    potatisar, medelstora
  • 2
    gula lökar
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • 2 msk
    smör
  • 6 dl
    vatten
  • 2
    kycklingbuljongtärningar
  • 1
    apelsin, skalet
  • 2
    apelsiner, saften
  • 2 dl
    grädde

Fröfräs

  • ½ dl
    solrosfrön
  • ½ dl
    pumpafrön
  • 2 msk
    sesamfrön
  • ½ dl
    cashewnötter, naturella
  • ½ tsk
    flingsalt
  • 1 tsk
    harissa

Till servering

  • Fröfräs med harissa
  • 2 msk
    persilja, finhackad
  • 2
    apelsiner
  • 1 dl
    svartkål

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg