Läkande och värmande soppor

Soppor i Gomorron Sverige

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g
    brysselkål, delad
  • 1
    schalottenlök, strimlad
  • 1 knivsudd
    bikarbonat
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 liter
    grönsaksbuljong
  • 2 dl
    mjölk
  • 2 dl
    grädde
  • 1
    citron
  • salt och svartpeppar

Råmarinerad champinjon

  • 10
    champinjoner, tunt skivad
  • 1
    äpple, tärnat
  • ½
    schalottenlök, finhackad
  • ½
    citron, skal och juice
  • 2 msk
    olivolja
  • 2 msk
    finhackad persilja
  • salt och svartpeppar

Rödbeta och granatäpple

  • 6
    rödbetor, skalade och klyftade
  • 2 dl
    granatäpplejuice
  • liter
    veg Buljong
  • ½ dl
    olivolja
  • 80 g
    askad getost
  • 2 msk
    creme fraiche
  • 1 skvätt
    mjölk
  • 1
    granatäpple
  • 15
    valnötter
  • 4 msk
    honung
  • salt och svartpeppar

Lök och kantarellsoppa

  • 6
    gullök
  • 300 g
    trattkantareller
  • 2 dl
    pale ale
  • 1 liter
    kycklinbuljong
  • ½ kruk(or)
    timjan
  • 2-3 msk
    ekologisk soja
  • 10
    smålökar
  • 3 msk
    äppelcidervinäger
  • salt och svartpeppar
  • spält, om man vill ha den lite matigare

Morotsoppa med färsk ingefära och apelsin

  • 7
    morötter, stora
  • 1
    gullök, strimlad
  • 25 g
    smör
  • 1 liter
    veg buljong
  • ½ liter
    mjölk
  • 3 dl
    grädde
  • 1 bit(ar)
    ingefära, riven och pressad till juice
  • 4-5
    apelsiner, färskpressade
  • salt och svartpeppar

Så lagar du