Sorbetdessert med chokladhjärtan

Sorbetsdessert med chokladhjärtan

Publicerat:

Tillagningstid:

Sorbet med passionsfrukt och hallon toppas med chokladhjärtan. Om du inte vill ha alkohol kan du använda fruktsoda istället för vin.

Ingredienser

2portioner

  • 125g
    hallon
  • 0,25liter
    mangosorbet
  • 2st
    passionsfrukter
  • 37cl
    sött mousserande italienskt vin

Tillbehör

  • 45g
    mörk choklad

Så lagar du

1. Smält 2/3 av chokladen över vattenbad. Tillsätt sedan den sista tredjedelen. Häll chokladen i en spritspåse.
2. Spritsa ut små hjärtan på bakplåtspapper. Låt stelna.
3. Gör kulor av sorbeten.
4. Halvera passionsfrukten och gröp ur den över sorbeten.
5. Fördela hallonen över och stick ner chokladhjärtan i sorbeten
6. Häll över det mousserande vinet och servera

Dela det här receptet med dina vänner!