Söt gazpacho på vattenmelon och jordgubbar

Gazpacho på vattenmelon och jordgubbar.

Publicerat:

Tillagningstid:

En frisk och lagom söt soppa blir en lätt dessert efter smakrik huvudrätt.

Ingredienser

4portioner

  • ca 1kg
    vattenmelon, helst kärnfri
  • 350g
    jordgubbar
  • 1
    näve färsk mynta
  • 1-3msk
    florsocker
  • lättvispad grädde
  • ev goda söta småkakor

Så lagar du

1. Dela melonen i klyftor, skär av skalet och ta bort ev kärnor – det ska bli ca 500 g rent fruktkött. Skär melonen i grova tärningar. Skölj och ansa jordgubbarna.

2. Lägg melon, jordgubbar och mynta i matberedare och kör till grov soppkonsistens. Smaka av med florsocker – hur mycket beror på hur söt frukten är och din egen smak. Kyl före servering.

3. Häll upp i fyra tallrikar, lägg i en klick lättvispad grädde och dra runt med ett skedskaft till vackert mönster. Bjud ev en kaka till.

Dela det här receptet med dina vänner!