Söt gazpacho på vattenmelon och jordgubbar
Publicerat:
2016-07-11Tillagningstid:
En frisk och lagom söt soppa blir en lätt dessert efter smakrik huvudrätt.
Ingredienser
4portioner
- ca 1kgvattenmelon, helst kärnfri
- 350gjordgubbar
- 1näve färsk mynta
- 1-3mskflorsocker
- lättvispad grädde
- ev goda söta småkakor
Så lagar du
1. Dela melonen i klyftor, skär av skalet och ta bort ev kärnor – det ska bli ca 500 g rent fruktkött. Skär melonen i grova tärningar. Skölj och ansa jordgubbarna.
2. Lägg melon, jordgubbar och mynta i matberedare och kör till grov soppkonsistens. Smaka av med florsocker – hur mycket beror på hur söt frukten är och din egen smak. Kyl före servering.
3. Häll upp i fyra tallrikar, lägg i en klick lättvispad grädde och dra runt med ett skedskaft till vackert mönster. Bjud ev en kaka till.