Söt pizza från Alsace med kaneläpplen och nötter

Söt pizza från Alsace med kaneläpplen och nötter.

Publicerat:

Tillagningstid:

Av samma deg gör man en god desserttårta. Den är god som den är eller med vaniljglass.

Ingredienser

4portioner

Till 1 tarte

  • 1/4 sats(er)
    av degen

Fyllning

  • ½dl
    creme fraiche
  • 1-2 st
    äpplen
  • kanel
  • ½dl
    hackade hasselnötter
  • 2–3 msk
    strösocker

Så lagar du

Recept på deg

1. Gör degen. Sätt ugnen på högsta värme samtidigt som du sätter in en plåt.

2. Kavla degen till en tunn rundel och lägg den på bakplåtspapper. Bred på creme fraiche men lämna ett par cm vid kanten.

3. Kärna ur och skiva äpplena mycket tunt. Lägg på dem lite omlott. Vik och kläm till kanten runt om. Pudra över kanel.

4. Strö över nötterna. Strö sockret över äpplena. Flytta över till den heta plåten. Grädda 7–10 minuter mitt i ugnen tills sockret bubblar och degen börjar få färg. Servera gärna med vaniljglass eller en klick vispgrädde.

Dela det här receptet med dina vänner!