Söt pizza från Alsace med kaneläpplen och nötter
Publicerat:
2013-10-02Tillagningstid:
Av samma deg gör man en god desserttårta. Den är god som den är eller med vaniljglass.
Ingredienser
4portioner
Till 1 tarte
- 1/4 sats(er)av degen
Fyllning
- ½dlcreme fraiche
- 1-2 stäpplen
- kanel
- ½dlhackade hasselnötter
- 2–3 mskströsocker
Så lagar du
1. Gör degen. Sätt ugnen på högsta värme samtidigt som du sätter in en plåt.
2. Kavla degen till en tunn rundel och lägg den på bakplåtspapper. Bred på creme fraiche men lämna ett par cm vid kanten.
3. Kärna ur och skiva äpplena mycket tunt. Lägg på dem lite omlott. Vik och kläm till kanten runt om. Pudra över kanel.
4. Strö över nötterna. Strö sockret över äpplena. Flytta över till den heta plåten. Grädda 7–10 minuter mitt i ugnen tills sockret bubblar och degen börjar få färg. Servera gärna med vaniljglass eller en klick vispgrädde.