Söt pizza från Alsace med päron och citron

Söt pizza från Alsace med päron och citron.

Publicerat:

Tillagningstid:

Av samma deg gör man en god desserttårta. Den är god som den är eller med vaniljglass.

Ingredienser

4portioner

Till 1 tarte

  • 1/4 sats(er)
    av degen
  • ½dl
    creme fraiche
  • 1-2 st
    päron
  • 1st
    citron
  • 2–3 msk
    strösocker
  • 1msk
    cointreau

Så lagar du

Recept på deg

1. Gör degen. Sätt ugnen på högsta värme samtidigt som du sätter in en plåt.

2. Kavla degen till en tunn rundel och lägg den på bakplåtspapper. Bred på creme fraiche men lämna ett par cm vid kanten. Finriv citronskalet över.

3. Kärna ur och skiva päronen mycket tunt. Pensla dem med pressad citron. Lägg dem lite omlott över creme fraichen. Vik och kläm till kanten runt om.

4. Strö sockret över päronen.  Flytta över till den heta plåten. Grädda mitt i ugnen 7–10 minuter tills sockret bubblar och degen börjar få färg. Stänk gärna över lite citruslikör. Servera gärna med lite vaniljglass.

Dela det här receptet med dina vänner!