Söt saffransfocaccia
Publicerat:
2017-11-15Tillagningstid:
Mjuk och saftig inuti med frasig och knaprig yta av penslingen. Det är fettet som gör den här saffransfocaccian saftig så välj gärna en så fet kvarg som möjligt. Punsch och saffran matchar bra så låt russinen dra så länge som möjligt, gärna ett dygn.
Ingredienser
10portioner
- 1 ½dlmjölk
- 1dlvispgrädde
- 1gsaffran
- 25gjäst
- ¼tsksalt
- 1dlströsocker
- 125gkvarg, 2,5 %
- 50gsmör, rumstempererat
- 6dlvetemjöl special
- olivolja
- 1dlrussin, ekologiska
- 1dlpunsch
- ½dlmandel
- 1mskmjölk
- 1ägg
- strösocker
Så lagar du
1. Blötlägg russin i punsch.
2. Värm vispgrädde och mjölk, rör ner saffran.
3. Slå över smulad jäst och rör i kvarg, socker och salt. Tillsätt mjöl och mjukt smör efterhand till en smidig deg.
4. Tryck ut i en oljad och mjölpudrad form och låt jäsa i 40 minuter.
5. Tryck ner jäsningen en gång med klyvd mandel och punschrussin. Låt jäsa ytterligare 15 minuter.
6. Pensla med vispad äggmjölk och pudra med strösocker.
7. Baka i förvärmd ugn på 175 grader i 20–25 minuter.