Sotarmurrar
Publicerat:
2020-12-02Tillagningstid:
En härligt mjukseg kaka som är mycket lättbakad, speciellt om du har matberedare. Men det går även bra att mala nötterna i mandelkvarn eller finhacka med kniv. Kakan är helt gluten- och mjölkfri.
Ingredienser
22portioner
- 200ghasselnötter
- 2 ½dlströsocker
- ¾dlkakao
- 3ststora äggvitor
- ev florsocker
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Finhacka nötterna tillsammans med socker och kakao i matberedare. I annat fall maler du nötterna i mandelkvarn eller finhackar dem med kniv och blandar med strösocker och kakao.
3. Blanda ner äggvitorna. Tillsätt lite mer äggvita om smeten är för fast och inte håller ihop.
4. Klicka ut runda klickar, ca 4 cm stora,, på plåt med bakplåtspapper. Grädda 12–15 minuter. De ska hålla ihop men vara mjuka i mitten.
5. Låt svalna på plåten. Pudra eventuellt med florsocker. Förvara kakorna i tättslutande burk eller frys in dem.