Sötpotatisfrites

Sötpotatisfrites

Publicerat:

Tillagningstid:

Många knep behövs för att få krispiga sötpotatisfrites men så är lyckan också total när man får till det!

Ingredienser

4portioner

  • 2
    medelstora sötpotatisar
  • 1msk
    maizena eller potatismjöl
  • 2msk
    solrosolja
  • ½tsk
    chiliflakes
  • flingsalt

Så lagar du

1. Skala sötpotatisen och skär den i tunna stavar. Lägg sötpotatisstavarna i kallt vatten i minst 1 timme – gärna över natten.

2. Häll av och torka med hushållspapper. Sätt ugnen på 225 grader.

3. Lägg hälften av de torra stavarna i en plastpåse och lägg i ½ msk maizena eller potatismjöl. Blås upp påsen och skaka ordentligt så att stavarna blir täckta av ett tunt lager mjöl. Fortsätt med resterande sötpotis.

4. Häll upp olja och chiliflakes i en skål och lägg i sötpotatisen. Vänd i oljan och lägg sedan upp dem på en plåt. Var noga med att de ligger i ett lager utan att nudda varandra. 

5. Rosta potatisen i cirka 20 minuter. Vänd eventuellt på dem efter halva tiden. Stäng av och öppna ugnen. Låt fritsen stå kvar i ugnen i ytterligare 10 minuter med öppen ugnslucka. 

Lägg upp och strö över flingsalt, servera direkt med srirachamajonnäs. 

Dela det här receptet med dina vänner!