Sötpotatispaj

Sötpotatispaj.

Publicerat:

Tillagningstid:

God dessertpaj med sötpotatis och knäckig pralinetopping.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 6dl
    sötpotatis, bakad utan skal
  • 4st
    ägg
  • ¾dl
    mjölk
  • 1 ¼dl
    brunt farin
  • 25g
    smör
  • 2msk
    vaniljsocker
  • 1nypa(or)
    salt
  • ½tsk
    mald kanel
  • ½tsk
    mald ingefära
  • 1msk
    mörk sirap
  • 1msk
    mörk rom

Pralinetopping

  • 1 ½dl
    grovt hackade cashewnötter
  • 1dl
    brunt farinsocker
  • 30g
    smör

Så lagar du

1. Vispa samman alla ingredienserna, utom till toppingen, i en stor skål med en elvisp tills det är en luftig smet.

2. Häll smeten i en smord ugnsform, cirka 1,5 liter och baka i 25 minuter på 175 grader.

3. Blanda ingredienserna till pralinetoppingen i en skål.

4. Ta ut kakan och smula över pralinesmeten och baka i ytterligare 20–25 minuter eller tills kakan är genomgräddad.

5. Servera varm eller rumstempererad, gärna med en klick vispad grädde.

Dela det här receptet med dina vänner!