Sötpotatispizza med mozzarella och pesto

Sötpotatispizza med mozzarella och pesto.

Publicerat:

Tillagningstid:

Nåja, en pizza är den här rätten kanske inte riktigt, men både utseende och fyllning påminner om det. En riktigt smakrik och festlig vegorätt, snabbt hopkommen.

Ingredienser

4portioner

  • 2-3msk
    rapsolja
  • 600-700g
    sötpotatis
  • 1
    rödlök
  • 1tsk
    torkad rosmarin
  • lite salt
  • nymalen svartpeppar
  • 100g
    sojabönor, frysta tinade
  • 15-20
    körsbärstomater
  • 125g
    mozzarella
  • flingsalt
  • lite chiliflakes

Till servering

  • pesto, köpt eller hemgjord

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 180 grader. Sätt in en långpanna med rapsolja så den hettas upp.

2. Skala och grovriv sötpotatisen. Lägg den på hushållspapper, vik ihop och krama ur så mycket vätska som möjligt. Häll över i en skål och blanda väl med hackad rödlök, rosmarin, lite salt och peppar.

3. Ta ut långpannan, bred ut sötpotatisen i ett jämnt lager över hela. Höj värmen till 200 grader och sätt in plåten mitt i ugnen cirka 15 min.

4. Halvera körsbärstomaterna och skiva mozzarellan. Ta ut långpannan, fördela tomater, bönor och ost. Strö över lite flingsalt och chiliflakes, tänk på att den kryddar rejält. Baka 10-15 minuter, tills osten smält och sötpotatisen blir lite knaprig i kanterna.

5. Ta ut och servera direkt ur pannan med pesto.

Dela det här receptet med dina vänner!