Sötpotatissallad med rökt tomatsalsa

Rökt tomatsalsa.

Publicerat:

Tillagningstid:

Potatissallad med massor av smak från sötpotatis och spenat. Salsan har ett spännande sting av rökt paprikapulver.

Ingredienser

4portioner

Sötpotatissallad

  • 400g
    sötpotatis
  • 400g
    potatis
  • ½påse(ar)
    färsk spenat
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Rökt tomatsalsa

  • ½
    gul lök
  • 1-2tsk
    rökt paprikapulver
  • 1msk
    olivolja
  • 400g
    krossade tomater
  • ½dl
    vatten
  • 1msk
    honung
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

Sötpotatissallad

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skala sötpotatis och dela i bitar. Dela potatis i bitar.

3. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med olivolja, salt och peppar från kvarn.

4. Ställ in i ugnen, ca 20 – 30 minuter.

5. Vid servering: Blanda i den färska spenaten.

Rökt tomatsalsa

1. Skala och hacka löken.

2. Värm olivolja i en kastrull, fräs löken utan att den får i några minuter, tillsätt lite av det rökta paprikapulvret och fräs hastigt utan att det får färg.

3. Tillsätt de krossade tomaterna och vatten och låt koka på svag värme ca 15 minuter. Rör om då och då.

4. Tillsätt honung och smaka av med mer paprikapulver om det behövs för hettan, salt och peppar från kvarn för att lyfta fram smakerna i salsan.

Dela det här receptet med dina vänner!