Spagetti med musslor - spaghetti vongole

Spagetti med musslor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Romantisk rätt från Neapel som servera på en stor tallrik så att du kan leka Lady och Lufsen med din middagspartner.

Ingredienser

2portioner

  • 500g
    hjärtmusslor och/eller blåmusslor, rensade och rengjorda
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • efter smak
    torkad chili
  • olivolja
  • 1 näve
    bladpersilja, hackad
  • ca 2dl
    vitt vin
  • 10
    babyplommontomater
  • 2 portioner
    spagetti

Så lagar du

1. Kontrollera att musslorna lever. Kolla i klippet för att se hur Gino rensar musslor.

2. Lägg vitlök och chili i en kall, djup stekpanna. Slå på värmen och när vitlöken börjar fräsa, lägg i musslorna.

3. Tillsätt bladpersilja och vitt vin.

4. Dela tomaterna och lägg ner i såsen. Låt koka tills musslorna öppnat sig.

5. Koka spagetti al dente i saltat vatten.

6. Häll av pastan och rör ner i musslorna.

7. Servera på ett stort fat.

Dela det här receptet med dina vänner!