Spaghetti alla norma

Tillagningstid:

Spaghetti alla norma

Publicerat:

Tillagningstid:

En av mina absoluta favoriter bland Italiens alla pastarätter. Aubergine är en allt för sällan använd ingrediens som blir underbart smakrik och god när man friterar den lite och blandar med tomatsås.

Ingredienser

4 portioner

  • 400-500 g
    spaghetti
  • 2 msk
    salt, till kokning
  • 1 st
    medelstor aubergine
  • 2 msk
    salt, till ”urvattning” av aubergine
  • 1 st
    lök
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 1 burk(ar)
    tomater
  • 1 st
    smulad chilifrukt (peperoncino)
  • ½ dl
    basilika, finhackad
  • 4 msk
    olivolja
  • 100 g
    riven parmesanost eller pecorino
  • extra olivolja till stekning

Så lagar du