Spaghetti con ricci di mare
Publicerat:
2018-10-11Tillagningstid:
Spännande smaker av Italien från Beppes och Johannas matresa. Ricci di mare betyder sjöborre.
Ingredienser
4portioner
- 400gspaghetti
- 1½dlsjöborrar, innanmätet
- 3mskolivolja
- 1klyfta(or)vitlök, finhackad
- 1nypa(or)peperoncini eller chiliflakes
- 3mskbladpersilja, finhackad
- salt
- eventuellt lite pastavatten
Så lagar du
1. Koka spaghettin enligt anvisningarna på paketet. I en stekpanna med höga kanter, fräs vitlök och peperoncini i olivolja. Lägg i sjöborrarna och persiljan och låt det nätt och jämnt bli varmt (man ska inte låta sjöborrar koka för länge) Smaka av med salt.
2. Vänd ner den färdigkokta pastan i såsen och blanda ordentligt. Späd med lite pastavatten som du sparat om såsen inte är tillräckligt krämig.
3. Servera genast med lite extra persilja.