Spaghetti con ricci di mare

Spaghetti con ricci di mare.

Publicerat:

Tillagningstid:

Spännande smaker av Italien från Beppes och Johannas matresa. Ricci di mare betyder sjöborre.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    spaghetti
  • dl
    sjöborrar, innanmätet
  • 3msk
    olivolja
  • 1klyfta(or)
    vitlök, finhackad
  • 1nypa(or)
    peperoncini eller chiliflakes
  • 3msk
    bladpersilja, finhackad
  • salt
  • eventuellt lite pastavatten

Så lagar du

1. Koka spaghettin enligt anvisningarna på paketet. I en stekpanna med höga kanter, fräs vitlök och peperoncini i olivolja. Lägg i sjöborrarna och persiljan och låt det nätt och jämnt bli varmt (man ska inte låta sjöborrar koka för länge) Smaka av med salt.

2. Vänd ner den färdigkokta pastan i såsen och blanda ordentligt. Späd med lite pastavatten som du sparat om såsen inte är tillräckligt krämig.

3. Servera genast med lite extra persilja.

Dela det här receptet med dina vänner!