Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca

Publicerat:

Tillagningstid:

Spaghetti putanesca är en härlig blandning av pasta, tomater och sardeller. Smakerna förstärks av bland annat kapris och persilja, en riktigt traditionell Italiensk maträtt!

Ingredienser

4portioner

  • 300g
    spaghetti
  • 2
    burkar hela tomater av god kvalité (ca 400g per burk)
  • 5-6
    vitlöksklyftor
  • 8st
    sardeller
  • 1
    röd chili (kan ersättas med chiliflakes)
  • ca 1,5dl
    urkärnade svarta kalamataoliver
  • 3msk
    små kapris
  • ca 10st
    cocktailtomater (kan uteslutas)
  • 4-5msk
    finhackad slätbladig persilja
  • olivolja till stekning
  • salt och peppar

Så lagar du

  1. Finhacka vitlök, sardeller och chili.
  2. Dela cocktailtomaterna i halvor.
  3. Grovhacka oliverna.
  4. Öppna upp konservburkarna med hela tomater, ta ner en sax direkt i burken och klipp tomaterna tills de blir mindre bitar. Ställ åt sidan. 
  5. Hetta upp olja och stek vitlök, chili och sardeller. Sardellerna kommer att smälta in i oljan.
  6. Vänd i burktomaterna och låt såsen koka i ca 20-30 min, till såsen har tjocknat.
  7. Vänd i oliver, kapris, cocktailtomater, smaka av med salt och peppar och låt såsen koka i 10-15 min till.
  8. Vänd i persiljan.
  9. Koka spaghettin al denté. Innan du silar av den färdigkokta spaghettin tar du ca 1 dl av pastans kokvatten och sparar det.
  10. Sila av pastan, vänd sedan ner det i tomatsåsen tillsammans med 1 dl kokvatten.
  11. Blanda och servera direkt.

Dela det här receptet med dina vänner!