Spanos mörka bröd
Tillagningstid:
Publicerat:
2018-10-08Tillagningstid:
Lyxfrukost även på en vardag. Receptet ger tre limpor.
Ingredienser
- 1½ literfilmjölk
- 1¼ dlsirap
- 5½ dlvetemjöl
- 5½ dlgrahamsmjöl
- 1½ dlrågkross
- 2 dlvetekli
- 1 dlsolroskärnor
- 1 dlpumpafrö
- 2 dllinfrö
- 3 mskbikarbonat
- 1½ msksalt
- 3 dlfrysta lingon
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en degblandare.
3. Under omrörning: tillsätt filmjölken och sirapen. Blanda i ca 5 minuter
4. Smörj tre stycken brödformar ordentligt med rapsolja eller fettspray.
5. Rör försiktigt ner de frysta lingonen och dela upp den trögflytande smeten i formarna.
6. Grädda i cirka 70 minuter i mitten av ugnen.
7. Låt svalna i formarna. Lägg brödet i påsar i kylen över natten.
Tips
Skiva upp brödet och frys det så går det snabbare att tina när suget faller på.