Spansk brödsallad

Spansk brödsallad

Publicerat:

Tillagningstid:

Bröd och ost spelar huvudrollen i denna spanska brödsallad. Salladen passar som en härlig sensommarlunch eller som en rungande förrätt. För vad kan gå fel när kvittenmarmelad, Garrotxaost och bröd får leka tillsammans?

Ingredienser

4portioner

  • 300g
    surdegsbröd (5 skivor)
  • 30g
    olivolja (till rostning av brödet)
  • 100g
    kvittenmarmelad (membrillo)
  • 200g
    riven Garotoxaost (kan bytas ut mot en vällagrad Manchegoost)

Vinaigrette

  • 40g
    vitvinsvinäger
  • 5g
    dijonsenap
  • 15g
    pepparotspasta
  • 15g
    honung
  • 30g
    matolja
  • salt och peppar
  • 1kruk(or)
    ruccolasallad

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Skär brödet i tärningar. Vänd brödbitarna med olja (till rostning av brödet).
  3. Lägg på en plåt och ställ in i mitten av ugnen och rosta allt i ca 10 minuter.
  4. Ta ut krutongerna och låt dem svalna. I en skål vispa ihop pepparrot, vinäger, senap, honung och olja.
  5. Vänd sedan ned krutongerna, kvittenmarmeladen och Garrotxa-osten.
  6. Tillsätt ruccola. Smaka av salladen med salt och peppar efter behov.
  7. Njut.

Dela det här receptet med dina vänner!