Spanska kräftor med tomat, chili och vitlök

Tid:

Spanska kräftor med chili, vitlök och persilja.

Tid:

Flodkräftor heter Cangrejos de Rio på spanska eller, om man översätter ordagrant, krabbor från floden. Man äter dem gärna varma i en tomatsås med lite hetta. Perfekt för kulna sensommarkvällar. Ställ till med en alternativ kräftskiva med lite spanskt rödvin istället för nubbe, goda spanska ostar, aioli och bröd. I den här delikata rätten får svenska kräftor smak av chili, vitlök och tomat.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 kg
    svenska kräftor, kokta
  • 3 msk
    olivolja
  • 4
    tomater, stora och mogna
  • 2
    schalottenlökar
  • 2-3 klyfta(or)
    vitlök
  • 1 tsk
    chiliflakes
  • 1 glas
    vitt vin, torrt
  • 1 stort knippa(or)
    bladpersilja
  • 2 msk
    smör
  • salt och ev. lite socker
  • bröd och manchego-ost till servering

Så lagar du