Spanska musslor

Spanska musslor

Publicerat:

Hjärtmusslor med smak av saffran och sherry.

Ingredienser

  • 1kg
    hjärtmusslor
  • 1dl
    olivolja
  • 4st
    finhackade vitlöksklyftor
  • 1st
    finhackad scharlotttenlök
  • 5-6st
    skivor spansk serranoskinka
  • 1tsk
    vetemjöl
  • 1tsk
    rökt paprikapulver
  • 1/4tsk
    saffranstrådar
  • dl
    sherry
  • 2msk
    finhackad bladpersilja
  • salt och peppar
  • Bröd att servera till

Så lagar du

1. Skölj musslorna ordentligt och ta bort alla musslor som är skadade eller inte sluter sig.

2. Hetta upp oljan i en stekpanna med höga kanter. Lägg i finhackad vitlök, lök och strimlad skinka. Stek under omrörning i ett par minuter tills löken mjuknat.

3. Tillsätt mjöl, paprika och saffran och rör om ordentligt. Tillsätt sherryn och låt koka upp.

4. Lägg i musslorna. Dra upp värmen och rör om i musslorna ordentligt. Salta och peppra och lägg i persiljan. Sätt på ett lock och låt koka i 2 -3 minuter tills musslorna öppnat sig. Ringla gärna över lite god olivolja.

Servera med ett gott bröd till.

Dela det här receptet med dina vänner!