Sparris med bröd och parmesanmajo

Tillagningstid:

Sparris på fat.

Publicerat:

Tillagningstid:

Får man göra så här med fin sparris? Jovisst! Busgott och lättätet från grillen i väntan på varmrätten. Har du bråttom, gör majon på köpt majonnäs och blanda med parmesan.

Ingredienser

4 portioner

  • 16 st
    gröna sparrisar, inte för tjocka
  • olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 8 st
    korvbröd, gärna fullkorn eller liknande

Parmesanmajo

  • 1 st
    äggula
  • ½ msk
    dijonsenap
  • ½ msk
    vitvinsvinäger
  • 1 st
    liten vitlöksklyfta
  • 1 ½ dl
    neutral rapsolja
  • 100 g
    finriven parmesan
  • salt
  • nymalen vitpeppar

Så lagar du