Sparris med bröd och parmesanmajo
Publicerat:
2016-06-02Tillagningstid:
Får man göra så här med fin sparris? Jovisst! Busgott och lättätet från grillen i väntan på varmrätten. Har du bråttom, gör majon på köpt majonnäs och blanda med parmesan.
Ingredienser
4portioner
- 16stgröna sparrisar, inte för tjocka
- olivolja
- salt
- nymalen svartpeppar
- 8stkorvbröd, gärna fullkorn eller liknande
Parmesanmajo
- 1stäggula
- ½mskdijonsenap
- ½mskvitvinsvinäger
- 1stliten vitlöksklyfta
- 1 ½dlneutral rapsolja
- 100gfinriven parmesan
- salt
- nymalen vitpeppar
Så lagar du
1. Börja med majon. Rör ihop äggula, senap, vinäger och pressad vitlök i en skål. Tillsätt oljan först droppvis, sen i en fin stråle under ständig vispning till en tjock sås. Blanda i parmesan, smaka av med salt och peppar. Alternativt: blanda 2 dl majonnäs med 100 g riven parmesan.
2. Skölj och ansa sparrisen. Pensla med olja och grilla eller stek den nätt mjuk, salta och peppra. Rosta bröden på insidan, lägg två sparrisar i varje med knopparna åt varsitt håll. Lägg på en klick majo och servera bums.