Sparris med bröd och parmesanmajo

Sparris på fat.

Publicerat:

Tillagningstid:

Får man göra så här med fin sparris? Jovisst! Busgott och lättätet från grillen i väntan på varmrätten. Har du bråttom, gör majon på köpt majonnäs och blanda med parmesan.

Ingredienser

4portioner

  • 16st
    gröna sparrisar, inte för tjocka
  • olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 8st
    korvbröd, gärna fullkorn eller liknande

Parmesanmajo

  • 1st
    äggula
  • ½msk
    dijonsenap
  • ½msk
    vitvinsvinäger
  • 1st
    liten vitlöksklyfta
  • 1 ½dl
    neutral rapsolja
  • 100g
    finriven parmesan
  • salt
  • nymalen vitpeppar

Så lagar du

1. Börja med majon. Rör ihop äggula, senap, vinäger och pressad vitlök i en skål. Tillsätt oljan först droppvis, sen i en fin stråle under ständig vispning till en tjock sås. Blanda i parmesan, smaka av med salt och peppar. Alternativt: blanda 2 dl majonnäs med 100 g riven parmesan.

2. Skölj och ansa sparrisen. Pensla med olja och grilla eller stek den nätt mjuk, salta och peppra. Rosta bröden på insidan, lägg två sparrisar i varje med knopparna åt varsitt håll. Lägg på en klick majo och servera bums.

Dela det här receptet med dina vänner!